Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org


Benvinguts a la secció TERÀPIES de l'ACEC

Responsable : Joana Pincón i Jordi Tarrés (Pedagog)

Aquesta secció va néixer l'any 2014 com una branca de l'Associació Catalana d'Excursionisme Caní (ACEC) amb un projecte pilot en cooperació amb Aldeas Infantiles, fruit de la nostra motivació per voler ajudar a col·lectius amb necessitats específiques coneixent els grans beneficis que poden aportar els gossos l'individu i aportant la nostra experiència dins el món caní i educatiu contribuint amb el nostre granet de sorra dins de la societat. Durant aquests anys hem continuat formant-nos i creixent per donar el millor de nosaltres.

Dins de la nostra secció hem creat els programes: DogCamp School i DogCamp Júnior amb el clar objectiu de donar a conèixer als nens el món del gos, fomentant el vincle entre ells, alhora que eduquem en valors.

DogCamp School és un programa anual dins període lectiu escolar, realitzat a les nostres instal·lacions de Polinyà.

Curs 2015-2016

- En cooperació amb Aldeas Infantiles, portem a terme un programa terapèutic i educacional amb 9 nens, en edats compreses entre 10 i 14 anys, sempre amb la intervenció dels nostres gossos. També durant el curs vam fer una petita introducció dins el camp de l'equinoteràpia.

- Amb els nostres peluts vam visitar la Fundació Privada d'Autisme Guru a Barcelona on totes les activitats realitzades, van ser especialment dissenyades pels nostres tècnics segons les necessitats d'aquests nens.

- Hem començat un projecte pilot en cooperació amb la Lliga protectora d'animals de Sabadell on un nen ajuda a rehabilitar un gos amb problemes de conducta per poder ser adoptat.

Els nostres projectes per a aquest curs 2016-2017 és fer arribar a més nens tot aquest projecte educacional caní basat en valors creant un equip itinerant.

DogCamp Junior

Fa un parell d'anys que vam posar en marxa els nostres campaments "DogCamp Junior" amb gran èxit.

Situat en un preciós entorn natural com Castellcir, els nens es van endinsar en el món caní, van millorar el vincle afectiu amb la seva mascota, van aprendre habilitats canines i van adquirir responsabilitats. Aquest estiu amb la novetat d'una educació basada en emocions i valors.

I de moment, això és tot però no ens quedem aquí ... estem cuinant nous projectes.

 

"Hasta que no hayas amado a un animal una parte de tu alma permanecerá dormida."

Anatole France