Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org


Benvinguts a la secció SKI de l'ACEC

Responsable: --

Una de les modalitats en pujar muntanyes a l'hivern amb neu és l'esquí de muntanya o travessia, que és, depenent de les rutes, perfectament compatible amb fer-ho acompanyats dels nostres gossos.

Es tracta de pujar muntanyes amb esquís, portant la talonera solta i amb les trucades pells de foca (sintètiques) que fan que el esquí només puguin avançar cap endavant. El gos ens seguirà al seu pas. Pel gos, serà el mateix que pujar qualsevol muntanya però en aquest cas amb neu. Un cop a dalt, ajustarem la talonera de l'esquí i retirarem les pells de foca, per poder baixar esquiant amb el nostre gos al qual ensenyarem a anar sempre darrere nostre.

Triarem rutes que comportin poca dificultat, fàcils i minimitzant el risc i sempre en temporada de primavera on la neu està més assentada i les temperatures són més càlides. Les nosotres sortides es podràn fer també amb raquetes de neu.

Quines precaucions tindrem?

Depenent de la dificultat de la ruta, com en qualsevol esport, tenir en compte l'edat i estat de salut del gos, així com la protecció dels seus coixinets.

El passar-ho bé està assegurat.

"El hombre es libre en el momento en que desea serlo."

Voltaire