Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org


Benvinguts a la secció PROTECTORES de l'ACEC

Responsable: Rosa Bonastre

Fa ja anys ens vàrem comprometre a fer sortides cmensuals per a les protectores. Realitzem una sortida amb diverses activitats. Tot el que recaptem, ho donem a la protectora del mes.

Hem fet: Amics dels animals de Seva, Galgos 112, L’Anxova Peluda, Sos Galgos, Pitbulls 4live, Fundació Ade, i moltes més.

Però el nostre compromís va més lluny, i juntament amb la secció de Teràpies, es va crear un programa, (una escola, una protectora), vàrem fer l’experiència pilot amb un nen de Dog Camp School i la Protectora de Sabadell. Comm a gosset, un podenc rescatat d’Andalusia, anomenat Leo.

El problema d'en Leo era la por als humans. Amb l’ajuda dels nostres instructors canins i seguin les pautes, es va dotar a l’Àngel d’eines per recuperar a en Leo, (encara ens queda una mica de feina, però va anar força bé).

Ara la intenció es lligar una escola amb una protectora i tota una classe, per arribar a un mínim de 20 gossos, si tot surt bé, es crearà el nostre mètode de treball per poder oferir aquest estudi i resultats a totes les protectores, amb la finalitat que la recuperació i adopció sigui una realitat en curt termini.

Per a nosaltres, un curt termini de recuperació d’un gos hauria d’estar dins un any, però depèn de cada individu i patologia que es tracti.

Tenim clar que si un nen pot recuperar un gos, apart de tots els beneficis mutus, com l’empatia, és molt fàcil que aquests gossos puguin tenir una segona oportunitat. Alguns dels nens que hagin tractat el gas, podran ser atmbé els que finalment es quedin amb el gos recuperat.

Aquest projecte està encapçalat per la Maria López i en Pere López.

 

"Quien alimenta a un animal hambriento, alimenta su propia alma."

Sir Charles S. Chaplin