Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org

24 de Agost de 2017

Una comparativa d'alforges canines

Alforges Singletrack versus Alforges Palisade

Avui volem parlar d'alforges per als nostres gossos. Farem una comparativa entre aquestes dues immillorables opcions, ambdues de la marca Ruffwear, una firma que, tant pels materials emprats com pel procés de fabricació utilitzat, ens garanteixen un producte òptim de màxima confiança.

Palisade:

 

Singletrack:

 

Abans d'escollir el nostre tipus d'alforja, hauríem de tenir clar quin ús li donarem: Farem una llarga travessa? Quin tipus de terreny ens trobarem?

Tant la Singletrack com la Palisade, vénen equipades amb cantimplores per transportar aigua (mig litre per cada banda).

El model Palisade ens permet carregar amb més volum, la qual cosa significa més pes. Té la particularitat de poder separar les alforges de l'arnès. En algunes ocasions ens anirà divinament. No obstant això, si no estan ben ajustades, ni els pesos ben equilibrats entre els dos costats, s'inclinaran i el gos pot caminar realitzant una trepitjada incorrecta, el que li pot provocar alguna lesió. Es pot donar el cas també que quan el gos s'estira, les dues bosses quedin al mateix costat, ja que els ancoratges de fàbrica són una mica justos i poden deixar-se anar. Disposa d'unes cremalleres laterals que ens serveixen per ajustar l'alforja al volum transportat, amb l'ajut de dos tiradors.

La seva gran capacitat la converteix en l'alforja òptima per a llargues travesses.

La Singletrack és una alforja totalment integrada a l'arnès, la qual cosa la converteix en l'ideal per a les zones amb bardisses, ja que no solen quedar-se enganxades a cap esbarzer, arbust o branca.

En contra, podem indicar que la capacitat és notablement reduïda respecte a l'anterior, encara que si transportem menjar deshidratat, com la de la marca Naku, tenim el problema solucionat.

La Singletrack té una segona cremallera a cada costat, la qual cosa ens permet ventilar i fer que entri una mica més d'aire al cos del nostre gos.

La meva experiència em fa decantar per la Singletrack, ja que en llocs complicats, m'asseguro gairebé al cent per cent, que el gos no es quedarà enganxat a les branquess.

Ruffwear ens ha acompanyat amb les alforges Palisade, les de la fotografia, durant més de 5 anys. Hem realitzat infinitat de rutes per diferents orografies i... estan tan bé com el primer dia.

 

ALGUNS CONSELLS:

Heu de tenir en compte que un gos pot transportar fins a un 10% del seu pes confortablement i, com a màxim, ¼ part del seu pes. Mentre els nostres gossos estan en època de creixement no els farem carregar cap tipus de pes extra, així no perjudicarem el seu desenvolupament. Un cop finalitzada aquesta etapa, els podeu acostumar a les alforges de forma progressiva: primer les portaran buides i, mica a en mica, els hi anirem afegint pes. No hem d'oblidar que quan carreguem les alforges, les hem d'ajustar molt bé.

Recomano allunyar-vos de marques de les que desconegueu els materials i el país de fabricació. Us puc explicar que, a Picos de Europa, vam estar provant una marca nova: en passar per pedres esmolades es va trencar la part inferior de l'alforja, perdent tota la càrrega. Ens vam veure embolicats en la situació de compartir, els dos gossos i jo, el menjar restant. Vam tenir la sort que això ocorregués l'últim dia de travessa.

Si la vostra tria és la del pinso sec, us suggereixo empaquetar el menjar en petites bosses d'envasat al buit, cada bossa amb la porció de cada gos, ja que les alforges no són completament impermeables i si el gos es submergeix en aigua, us trobareu el pinso transformat en una preciosa pasta.

No carregueu a les alforges objectes punxants o metàl·lics. Els nostres peluts poden fer-se mal quan s'estiren.

Si els gossos creuen un pantà, heu de tenir en compte que d'entrada, les alforges fan efecte boia: s'inflen i donen una falsa aparença de flotació. Però de mica a en mica, l'aigua va entrant pels orificis i si el tram és llarg, hi ha un augment de pes considerable, provocant que el gos s'enfronti a una resistència extra. És per això que en aquests casos, aconsello buidar les cantimplores d'aigua. L'aire de dins les ampolla proporcionarà una flotabilitat extra a les alforges, la qual cosa els ajudarà una mica.

Per acabar, recordeu que és imprescindible fer un entrenament progressiu abans de caminar en llargues travesses, per tal de preparar els coixinets dels gossos. En augmentar el seu pes amb la càrrega, la petjada serà més profunda i es poden originar petites rascades o esquerdes, res que no puguem solucionar amb un bon bàlsam específic de coixinets.

Aquí us deixo la meva opinió i experiència. Espero que us serveixi. Recordeu que cada gos és diferent, únic i irrepetible!

Laster arte! Fins aviat! Hasta pronto! Deica pronto!

Pere López Alsina

 


Alforjas Singletrack versus Alforjas Palisade

Hoy queremos hablar de alforjas para nuestros perros. Haremos una comparativa entre estas dos inmejorables opciones, ambas de la marca Ruffwear, una firma que, tanto por sus materiales como por el proceso de fabricación, nos garantizan un producto óptimo de máxima confianza.

Palisade:

 

Singletrack:

 

Antes de escoger nuestro tipo de alforja, deberíamos tener claro qué uso le vamos a dar: Realizaremos una larga travesía? Qué tipo de terreno nos encontraremos?

Tanto Singletrack como Palisade, vienen equipadas con cantimploras para transportar agua (medio litro por cada lado).

El modelo Palisade nos permite cargar con más volumen de cosas, lo que significa más peso. Tiene la particularidad de poder separar las alforjas del arnés. En algunas ocasiones nos irá divinamente. Sin embargo, si no están bien ajustadas, ni los pesos bien equilibrados entre ambos lados, se inclinarán y el perro puede marchar realizando una pisada incorrecta, lo que le pude provocar alguna lesión. Puede darse el caso también que cuando el perro se tumba, las dos bolsas queden en el mismo lado, ya que los anclajes de fábrica son un poco justos y pueden soltarse. Dispone de unas cremalleras laterales que nos sirven para ajustar la alforja al volumen transportado, con la ayuda de dos tiradores.

Su gran capacidad la convierte en la alforja óptima para largas travesías.

La Singletrack es una alforja totalmente integrada al arnés, lo cual la convierte en la óptima para las zonas con maleza, ya que no suele quedar engarzada en ninguna zarza, arbusto o rama.

En contra, podemos indicar que la capacidad está notablemente reducida con respecto a la anterior, aunque si transportamos comida deshidratada, como la de la marca Naku, tenemos el problema resuelto.

La Singletrack tiene una segunda cremallera a cada lado, la cual cosa nos permite ventilar y hacer que entre un poco más de aire al cuerpo de nuestro perro.

Mi experiencia me hace decantar por la Singletrack, ya que en lugares complicados, me aseguro casi al cien por cien, que el perro no se quedará engarzado en los ramajes.

Ruffwear nos ha acompañado con las alforjas Palisade, las de la fotografía, durante más de 5 años. Hemos realizado un sinfín de rutas por diferentes orografías y siguen como el primer día.

 

ALGUNOS CONSEJOS:

Debéis tener en cuenta que un perro puede transportar hasta un 10% de su peso en pleno confort y como máximo, ¼ parte de su peso. Mientras nuestros perros están en época de crecimiento no les haremos llevar ningún tipo de carga, así no perjudicaremos su desarrollo. Una vez finalizada esta etapa, los podéis acostumbrar a las alforjas de forma progresiva: primero las llevarán vacías y, poco a poco, les iremos añadiendo peso. No debemos olvidar que al cargarlas, las alforjas siempre deben ajustarse muy bien.

Recomiendo alejaros de marcas de las que desconozcáis los materiales y el país de fabricación. Os puedo contar que, en Picos de Europa, estuvimos probando una marca nueva: al pasar por piedras afiladas se rompió la zona inferior de la alforja, perdiendo así toda la carga. Nos vimos envueltos en la situación de compartir, los dos perros y yo, la comida restante. Por suerte ésto ocurrió el último día de travesía.

Si vais a poner pienso seco en las alforjas, os sugiero empaquetar la comida en pequeñas bolsas de envasado al vacío con sus porciones, ya que las alforjas no son completamente impermeables y si el perro se sumerge en agua, os encontraréis el pienso transformado en una bonita pasta.

No carguéis en las alforjas objetos punzantes o metálicos. Nuestros peludos pueden hacerse daño la recostarse.

Si los perros cruzan un pantano, tened en cuenta que, al principio, las alforjas hacen efecto boya: se hinchan, dando una apariencia de flotación. Pero poco a poco, el agua va penetrando por los orificios de su estructura y, si el tramo es largo, hay un aumento de peso considerable y el perro se enfrentará a una resistencia extra en su avance. Así que, en estos casos, aconsejo vaciar las cantimploras de agua. El aire dentro de las botella proporcionará una flotabilidad extra a las alforjas, la cual cosa les ayudará un poco.

Para finalizar, recordad que hacer un entreno progresivo antes de andar en largas travesías, es esencial a la hora de preparar las almohadillas de los perros. Al aumentar su peso con la carga, la pisada será más profunda y se pueden originar pequeñas rozaduras o grietas, nada que no podamos remediar con un buen bálsamo específico de almohadillas.

Aquí os dejo mi opinión y experiencia. Espero que os sirva. Recordad que cada perro es diferente, único e irrepetible!

Laster arte! Fins aviat! Hasta pronto! Deica pronto!

Pere López Alsina

 

 

 

Facebook Google LinkedIn Twitter