Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org

6 de Juliol de 2016

Colònies per a nens amb gossos a Castellcir

El Punt Avui

A Castellcir es fan per segon any consecutiu uns peculiars campaments pensats perquè els nens hi puguin anar amb els seus gossos. Les colònies, organitzades per l'Associació Catalana d'Excursionisme Caní ACEC 4 Turons, són per a infants de 7 a 14 anys. El primer torn ja gaudeix de l'estada en aquesta petita població del Moianès aquesta setmana, i el segon torn viurà l'experiència entre el 10 i el 16 de juliol.

Es tracta d'una iniciativa “pionera” a Catalunya que, sota el nom de Dog Camp Júnior, pretén aprofundir el coneixement dels animals. Durant una setmana, els nens conviuen les 24 hores del dia amb el seu animal de companyia i fins i tot comparteixen habitació, un fet que “incentiva l'entesa del llenguatge del gos per part de l'infant i ajuda a establir una bona comunicació, un bon vincle i una millor convivència entre nen, gos i societat”, destaquen fonts de l'organització.

Per exemple, es mostra com fer que el gos no causi molèsties a la resta de persones i es treballen aspectes com la mala conducta. S'aprenen, doncs, diverses metodologies d'educació canina i es fa per mitjà del joc, “un sistema que dóna molt bons resultats tant en el gos com en l'infant”. A banda, els participants també fan classes d'agilitat, de canicròs i d'habilitats canines, i practiquen esports com el senderisme.

ENLLAÇ a la noticia

Facebook Google LinkedIn Twitter