Associació Catalana d'Excursionisme Caní | info@acec4turons.org

Matinal per ajudar a la fundació Ser.Gi https://www.fundaciosergi.org/ (Girona)

Matinals amb gos


Matinal en ajuda a la fundació Ser.gi

 

Lloc: Volcà de la Crosa.

Recorregut: 4 quilometres 780 metres.

Desnivell: 101 metres

Itinerari: Fàcil, apta per tothom.

Hora inici: 10 del matí

 

Informació: el proper dia 29 farem un recorregut en aquest bonic paratge del Gironès, a tants sols 6 quilometres de la capital, un recorregut gents exigent i buscat per trobar la màxima participació, tots els beneficis seran entregats a dita fundació.

 Quedarem al pàrquing que hi ha al costat de la Gi-533 a prop de Aiguaviva a les 10 del matí, aquí rebrem molt ràpid ja que estem molt a prop de la carretera i pot haver perill per els gossos, i anirem passant per sota de la carretera per arribar dintre el volcà, on esperarà el grup d’avituallament.

Allà estarem més amples i sense perill, i es donarà una mica d’esmorzar, cafè amb llet i pastes.

Continuarem fent el recorregut entre pedra volcànica i pins, el dia abans mirarem com esta de processionària, però en teoria no en te de haver ja en aquest temps.

Per el recorregut podrem veure l’ermita de sant Llop, que dona nom també el Turó de sant Llop.

Sant Llop de Sant Dalmai és una capella del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva). Està situada a la part més septentrional del terme de Vilobí d'Onyar, al costat sud-oest del cràter de la Crosa de Sant Dalmai. Amb 225 metres d'altitud és el punt més alt del terme. Es troba dins d'un bosc d'alzines sureres i roures a tocar de la tanca metàl·lica de la propietat de Can Costa. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Història

En un document de venda que Ramon de Cabrera va fer a Berenguer de Gornau de l'any 1279, la construcció pertanyia al Castell de Brunyola. Segons l'estudi realitzat per Lluís Solé i David Ortega, l'ermita de Sant Llop va ser primer una torre fortificada amb fossat a tot el vol i, posteriorment, s'hi va fer la capella. La torre circular de la fortificació hauria desaparegut. Però segons l'estudi de Joan Llinàs, Josep M. Llorens i Jordi Merino, l'origen primer era el de capella romànica i, ja en el segle XIX, entre 1848 i 1862, es realitza la reconversió en torre de telegrafia òptica militar. En aquest segon cas formaria part de la línia de telegrafia òptica militar de Barcelona a la Jonquera. La readaptació de la capella com a torre de comunicació va consistir a excavar el fossat que l'envolta, deixant una plataforma semicircular davant de la façana de ponent, obrir un nou accés al mur de tramuntana i, sobre la teulada, es construí una petita torre de rajol de planta quadrangular, aprofitant el campanar. L'any 1875, durant la Tercera Guerra Carlina, l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar va costejar les obres de fortificació.

 

Un cop la visita, ja enfilarem cap el pàrquing on es donarà per finalitzada l’excursió, amb agraïments els participants i col·laboradors i es donarà la recaptació de la mateixa.

Es tancarà inscripcions el dia 27 març i el preu serà el que cada un vulgui aportar en aquesta ocasió, no es vol posar preu per mirar de recaptar el màxim possible.

Descarregar ruta: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/volca-de-la-crosa-47144034

Més informació i inscripcions: http://www.acec4turons.org/ficha-evento.php?Id=312

Responsable: Pere López Alsina

per tenir més informació de la tasca que fa la fundació: https://www.fundaciosergi.org/

 

Opciones